WELCOME   ***   WELCOME   ***   WELCOME

*** INTRODUCTION ***


INTRO
HISTORIA
ETIKET
BILDER
ÖLMÄRKET
TAPS`LABEL
GALLERIE
GLASEN
COLLECTORS
BREWERIES
ADVERT.
LINKS
[CNW:Counter]

Jag önskar dig en trevlig och härlig dag

Mitt namn är Miloslav Dobšíèek / Dobsicek /

 

Först av allt måste jag dra din uppmärksamhet till min ålder (50 år gammal) Trots min höga ålder, så är jag faktist en nybörjare när det kommer till websidor och samla saker från bryggerier. Jag försöker att göra allting själv ( och om jag inte vet hur jag ska göra så hjälper min son mig) och det är anledningen till min websida. Men huvudanledningen för mig att göra denna websida är för den goda känslan och för att andra samlare ska kunna ha användning för det. Huvudfrågan med den här websidan är Bøeclav bryggeri som stängde 1996 tillsammans med dess historia, etiket, bilder, ölmärket,  bildgalerier, glasen och många andra saker som har ett samband med bryggerier. Bryggerier är fortfarande stängt och det betyder inge öl blir bryggt . Nu för tiden används bryggerier som arbetsrum.

 

Från 1901 en del av Bøeclav bryggeri användes som malthus vilket också är annolunda. En anna del av Bøeclav bryggeri är ett malthus i Poštorná. Och om du är en optimist  och du tror att detta är den sista framgångsrika utvecklingen av malthus i Bøeclav området, så kommer du att bli besviken. Det köptes upp av ett franskt maltfirma som fick det flyttande och det var väldigt framgångsrikt. Alla redaskap från malthuset blev förstört , 30 arbetare blev arbetslösa 2003. senare vill jag informera dig om det öde som bryggerierna har framför sig.

 

Det finns vissa misstag på denna hemsida men jag jobba för att förbättra den så inom kort så kommer varje steg bli bättre och bättre. Om du har några idéer på hur jag skulle kunna förbättra sidan hör bara av er till min mail adress. Det skulle verkligen vara tacksamt, tack!

 

Many thanks to Pia Hantoft 

 

           

I thank for lending and giving all materials and information to: 

PIVETY    www.pivety.com

JAN HORSKÝ -  BØECLAV

MIROSLAV  BERKA - PODIVÍN

MIROSLAV DVOØÁK- BØECLAV

 

LIBOR  FOUKAL  BØECLAV

LUDÌK TONDR   BØECLAV

THORALF  KNOTE - GERMANY

BREWERY  EGGENBERG   www.eggenberg.cz

BREWERY  STAROBRNO 

BREWERY  ÈERNÁ  HORA

 

 

 

If you have any information how to improve the quality of this website,

 please write me to this address:

m.dob@slunce.cz